top of page
  • Forfatters billedePer Berthelsen

Adgang til rentefrit momslån åbnes igen

Opdateret: 9. dec. 2020

Regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier har vedtaget, at virksomheder igen kan søge om et rentefrit momslån eller lønsumsafgiftslån, ligesom det var muligt i forsommeren 2020. Ordningen åbner igen, fordi mange virksomheder stadig er økonomisk påvirket af corona-situationen.


Din virksomhed har mulighed for at søge om et lån, hvis du har indberettet moms eller lønsumsafgift. Dog gælder det, at du ikke kan få lån, hvis din virksomhed fx. har fået en foreløbig fastsættelse af skatter og afgifter, som du ikke har erstattet med en indberetning.


Momslån

Du kan søge om et rentefrit momslån, der svarer til den moms, din virksomhed har ind- berettet til fristen den 2. marts 2020.


Lønsumsafgiftslån

Du kan søge om et af følgende lån, hvis du betaler lønsumsafgift efter metode 4, som fx. omfatter læger, tandlæger, fysioterapeuter, vognmænd og kultursektoren:


- et lån, der svarer til den lønsumsafgift, din virksomhed har indberettet for 1. kvartal 2020.

- et lån, der svarer til 1⁄4 af lønsumsafgiftens størrelse for indkomståret 2019 eller for det forskudte indkomstår, der træder i stedet for indkomståret 2019.


Sådan søger du

Du kan søge fra nu og frem til den 18. december 2020 via virk.dk, og du kan forvente svar på din ansøgning indenfor 5 hverdage. Lånet skal betales tilbage via Skattekontoen senest den 1. november 2021.


Vil du vide mere

Du kan læse mere om, hvordan du søger, og de kriterier, din virksomhed skal opfylde for at få et momslån eller et lønsumsafgiftslån, er du velkommen til at kontakte os på telefon nr. 51 52 58 70.

30 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page